Consumer Electronic Show si v městě hříchu a všelikých radovánek zabralo svá obvyklá působiště a pomalu otevírá své brány veřejnosti. Potrvá od 8. do 11. ledna, prezentace však začaly už 6. a 7. ledna v rámci tzv. novinářských dnů.

Las Vegas už sice není to, co bývalo, ale pořád je Mekkou hazardu a zábavy. Na počátku ledna je ale také, už od roku 1967, vyhrazeno spotřební elektronice v tom nejširším slova smyslu. Najdete tu tak televizory, virtuální i rozšířenou realitu, audio video systémy, nejrůznější elektronické hračky i zdravotní pomůcky. Jsou tu už ale také například elektromobily, řešení pro chytré bydlení a chytrá města, robotická zařízení všech druhů, umělá inteligence či kybernetická bezpečnost.

ThinQ AI 2. generace představuje na CES 2019 společnost LG Electronics.

Při účasti asi 4400 vystavovatelů se očekává přes 180.000 návštěvníků z celého světa, přičemž těch zámořských má být více než 60.000. Jen novinářů má letos do Vegas přijet skoro sedm tisíc, uskuteční se rovněž na 250 konferencí a mj. bude přítomno přes 1200 tzv. startupů. Jedna z přednášek pod názvem „AI Everywhere“ bude věnována umělé inteligenci (AI), jiná tomu, jak technologie pomáhají výrobě potravin či jak v budoucnu změní pracovní náplň.

Na veletrhu mimo jiné pohovoří Ginni Rometty z IBM, Lisa Su z AMD nebo I. P. Park z LG Electronics, jehož přednáška se bude týkat umělé inteligence a jejího vlivu na život. John Donovan z AT&T Communications se pak zaměří na mobilní standard 5G, jeho dopady na robotiku a virtuální a rozšířenou realitu.

CES, který pořádá organizace CTA (Consumer Technology Association – Asociace pro spotřební technologii), také předá každoroční ceny „Best of CES“, a to v 16 kategoriích.