Společnost oznámila, že odchod od klasických plastových materiálů typu polystyren zahájí už v letošním roce. Používat bude papír a další ekologicky udržitelné produkty.

Od první poloviny roku budou balicí materiály používané u nejrůznějších výrobků a příslušenství společnosti Samsung nahrazeny ekologicky přijatelnějšími, jako jsou recyklované plasty, bioplasty či papír. Tato zásadní změna se dotkne jak mobilních telefonů a tabletů, tak domácích spotřebičů, včetně velkých, a stranou nezůstanou ani televizory.

„Jsme odhodláni recyklovat používané suroviny a minimalizovat znečištění pocházející z našich produktů. Přejdeme na ekologicky udržitelné materiály, i když to pro nás bude znamenat růst nákladů,“ uvedl Gyeong-bin Jeon, vedoucí Globálního centra spokojenosti zákazníků společnosti Samsung.

A jaká další opatření korejský výrobce chystá?

  • Plastové obalové sáčky budou nahrazeny ekologickými materiály.
  • Díky náhradě lesklého povrchu matným, u dobíječek telefonů, nebude nutné nadále používat plastovou ochrannou fólii.
  • Do roku 2020 budou na obaly a příručky používány pouze vláknité papírové materiály.
  • Plastové „vaky“ používané k ochraně povrchu, například obrazovky televizoru, budou rovněž nahrazeny recyklovanými materiály a bioplasty vyrobenými z odpadů a materiálů nepocházejících z fosilních paliv.

Společnost Samsung se také zavázala, že do roku 2030 využije 500 tisíc tun recyklovaných plastů a shromáždí 7,5 milionu tun vyřazených výrobků, obojí úhrnem od roku 2009.

Štítky