Mezi nyní už pomalu dvěma tisíci přístroji, které jsou certifikovány pro provoz na nastupujícím zemském DVB-T2/HEVC najdete i značky o kterých jste možná nikdy neslyšeli. I to je cesta jak se zviditelnit.

Vedle veřejnosti dobře známých masových výrobců, jako je LG, Philips, Sony či Samsung je tu ještě řada malých, ale stále ještě známých značek jako jsou Finlux, Gogen, JVC, Sencor, Sharp či kdysi u nás hodně aktivní Thomson. A většinou mají v seznamu Českých Radiokomunikací „DVB-T2 ověřeno“ dosti bohaté zastoupení.

K TÉMATU: Češi nevěnují při nákupu nových televizorů patřičnou pozornost DVB-T2, zjistil průzkum

Mezi aktuálně certifikovanými televizory, ale najdete i značky, které jsou známé podstatně méně, nebo jsou prakticky neznámé i když je můžete najít třeba i v supermarketu. Jde například o u nás v 90.letech hodně známé Hitachi, naopak prakticky neznámý německý Metz, nebo značku Strong. Ta je naopak poměrně známá, ale jen svými set-top boxy. A přitom má certifikovány i skoro dvě desítky televizorů.

Exotický a momentálně doprodávaný Vivax TV-40LE76T2.

Podle mého nejexotičtější značkou, kterou jsem v seznamu našel a snad nikdy před tím ji neviděl, je Vivax. Ten certifikoval několik televizorů v roce 2016 a 2017, takže se jich dnes už mnoho neprodává. Já jsem narazil jen na Vivax TV-40LE76T2 za 6990 Kč.

V obsáhlém seznamu „DVB-T2 ověřeno“ najdete i značku ECG, která ovšem certifikovala několik přístrojů jen v roce 2017 a také čínský Skyworth, který je na tom podobně a který kdysi prodávala i Alza. A dokonce měl i model s obrazovkou OLED.

Vyhledání certifikovaného zařízení na stránce DVB-T2 ověřeno.

Ověřit si, že vám váš nový televizor, který si jdete zakoupit, bude na českém DVB-T2 s kompresí, kodekem, H.265/HEVC bezproblémově pracovat, je dnes snadné. Stačí vstoupit na stránky „DVB-T2 ověřeno“, v menu vpravo nahoře zvolit „Certifikace TV a STB zařízení“ a pak kliknout na „Ověřit kompatibilitu zařízení“. Objeví se pole na snímku výše kam stačí jen zadat název přístroje, nebo třeba pouze jeho značku.

Pokud to chcete rychleji, klikněte rovnou sem…

Štítky