Důvodem jsou vysoké náklady na distribuci, investor už nechtěl financovat další provoz programu. Tuty TV se zaměřovala na děti od čtyř do čtrnácti let a konkurovala tak ČT Déčku.

Jediný komerční český televizní kanál pro děti, který vysílat volně v pozemních digitálních sítích – Tuty TV – dnes po téměř dvouleté existenci ukončí vysílání. Podle informací serveru Český rozhlas Digitální rádio Tuty TV vypne signál již v poledne a odmlčí se tam v pozemní Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, na satelitu, v kabelu, IPTV i na internetu. „Důvodem k ukončení vysílání stanice je rozhodnutí investora, ten se již rozhodl tento projekt dále nefinancovat,“ uvedl web, který cituje ze zprávy provozovatele Tuty TV obchodním partnerům.

„Důvody pro naše rozhodnutí mají ekonomický charakter. Například náklady na trasování signálu jsou již nyní v regionálním síti RS8 Českých Radiokomunikací v poměru cena/výkon velmi vysoké. Navíc se ukázalo, že v rámci systému DVB-T2 je pro menší soukromou televizi se zaměřením na primární cílovou skupinu děti a mládež budoucnost z finančního hlediska v podstatě nemožná,“ uvedli provozovatelé Tuty TV.

Štítky