Na vaše nové a novější televizory značky Philips by už měla dojít, nebo v nejbližší době dojde, výzva k možné aktualizaci. Udělat si ji ale můžete i přes USB médium.

Jak jsme vás už informovali, v případě TP Vision (výrobce TV značky Philips) se aktualizace na Android TV 8 dotkne pouze výrobků s rozlišením Ultra HD (4K) z let 2016, 2017 a 2018. Aktualizace měla být původně k dispozici už ve 4. čtvrtletí tohoto roku, nakonec došlo jen na to, že ji byly vybavovány nově dodávané televizory zhruba od listopadu 2018.

K TÉMATU:

Aktualizaci můžete provést buď přímo z televizoru, v případě pomalejší internetové linky (stahuje se několik giga bajtů) může být výhodnější si ji stáhnout ze stránek podpory na philips.cz na USB médium (musí být čisté a s FAT32) a nainstalovat ji přes něj.

Aktualizace se netýká výrobků z let 2014 a 2015, které nejsou pro Android TV 8 hardwarově vybaveny a aktualizovat rovněž nepůjdou televizory s rozlišením Full HD, a to z jakéhokoli roku výroby. Aktualizace pochopitelně nemůžete využít ani tehdy, když váš televizor o. s. Android vůbec nemá a pracuje s firemním linuxovým systémem nejnověji nazývaným Saphi. Vše si ověříte v menu nastavení vašeho televizoru.

Podle posledních informací by nové televizory z právě uváděné kolekce 2019, měly mít už z výroby instalovanou nejnovější verzi Android TV 9. Není to však zatím jednoznačně potvrzeno.