Dánský výrobce Bang & Olufsen představil na italském Milan Design Week nový koncept televizoru s obrazovkou OLED a unikátním reprosystémem.

Možná si ještě vzpomínáte na zprávu z letošního veletrhu CES 2019 o televizoru LG Signature OLED65R9 s „rolovací“ obrazovkou. I to je televizor à la kus nábytku pracující buď v poloze s polozataženou obrazovkou, jako zcela běžná TV (obrazovka je plně vysunuta) nebo jen jako zvuková kulisa s obrazovkou zcela srolovanou do skříňky.

K TÉMATU: CES 2019 – televizor LG OLED65R9 patří do řady Signature a nabídne „rolovací“ obrazovku

B&O Beovision Harmony je sice také designový kus nábytku, jde ale trochu jinou cestou. Jak vidíte z fotografií, obrazovka je pevná (použit je uzpůsobený televizor LG C9) a zpola ji zakrývá deska složená ze dvou částí. Ta je provedena buď v kombinaci hliník/dubové dřevo, nebo hliník a látka barvy Grey Melange. V deskách je skryt audiosystém, který se však dá využít i zcela samostatně, tedy i při vypnutém televizoru. V tomto okamžiku tak Beovision Harmony poslouží k přehrávání hudby a jak vidíte z fotogalerie, obě křídla reprosoustav jsou ve vypnutém stavu vysloveně u země. Po zapnutí televizoru se vše automaticky vysune do ideální sledovací výšky (mluvíme o umístění na podlahový stojan) a obě desky se rozevřou do pracovní polohy. Jak celý proces funguje, můžete zhlédnout na níže připojeném videu.

Beovision Harmony využívá televizoru LG OLED77C9 s úhlopříčkou 77″, tedy 196 cm, který je, cituji, „optimalizován pro Bang & Olufsen. Zabudován je zesilovač typu 7.1 dovolující připojit až osm reproduktorů B&O Beolab a vše obsluhuje operační systém LG WebOS 4.5, který také poskytuje přístup k řadě aplikací, včetně prý i těch lokálních. Co se týče obsahu s technologií HDR, zvládá skoro všechny současné nejpoužívanější systémy, tedy HDR10, HLG, Advanced HDR by Technicolor a Dolby Vision, poradí si však i s obsahem v HFR (High Frame Rate) zvyšujícím kvalitu obrazu vyšším počtem snímků za sekundu. Pochopitelně nechybí ani rozšířený barevný gamut (WCG).

Novinka se do obchodů Bang & Olufsen dostane v průběhu letošního října. Cena zatím nebyla oznámena, jisté je jen to, že koncept bude ke koupi buď s podlahovým stojanem nebo nástěnným držákem a že součástí dodávky bude vždy i dálkový ovladač Beoremote One vyrobený z jednoho kusu extrudovaného hliníku.

Štítky