„V návaznosti na dnešní tiskovou konferenci CRA bychom rádi upřesnili plánovanou vysílací kvalitu kanálů skupiny Prima v rámci pozemního vysílání DVB-T2,“ píše se v zaslaném vyjádření skupiny Prima.

A tisková zpráva, kterou zveřejňujeme v úplném znění, bez jakýchkoli redakčních zásahů, pokračuje…

K TÉMATU:

 

„Skupina Prima nikdy neplánovala na platformě DVB-T2 vysílat zdarma v kvalitě HD. Diváci tak v rámci pozemního vysílání DVB-T2 budou moci sledovat zdarma vysílání kanálů skupiny Prima ve kvalitě SD+.

Nasmlouvané kapacity v DVB-T2 hodlá skupina Prima využít pro spuštění dalších kanálů, jako například CNN Prima News, nebo realizovat spuštění placené televize na této platformě prostřednictvím operátora, který dojedná podmínky napříč trhem a novou placenou televizní službu na trh uvede. Věříme, že placený model může dobře fungovat. Ukazují to zkušenosti z Rakouska (Simpli TV) nebo Německa (Freenet TV), a proto na tuto možnost chceme být připraveni. Zároveň plánujeme využívat kapacitu datového toku jednotlivých kanálů na zkvalitnění nabídky interaktivních služeb, jako je například HbbTV, nebo DVB titulků.

Placené HD vysílání kanálů skupiny Prima bude dále realizováno pouze prostřednictvím smluvních satelitních, kabelových a IPTV operátorů.“

Štítky