Dlouholetá ředitelka zpravodajství a publicistiky skupiny Prima Jitka Obzinová oznámila odchod z televize. Prima za ni zatím nemá náhradu.

Nečekaný odchod ze skupiny Prima dnes oznámila ředitelka zpravodajství a publicistiky Jitka Obzinová. Televizi opouští po více než deseti letech ve chvíli, kdy Prima připravuje spuštění vlastního zpravodajského kanálu CNN Prima News. Právě Obzinová měla novému projektu šéfovat. Televize za ní zatím nemám žádnou náhradu. Zpravodajství Primy dočasně povede šéfeditorka Eliška Čeřovská, která bude přímo podléhat generálnímu řediteli Marku Singerovi. Plnohodnotnou náhradu za Jitku Obzinovou televize teprve hledá.

„Odchod Jitky nás velmi mrzí, nicméně chápeme její rozhodnutí. Do budoucích let jí přejeme hodně zdaru jak v osobním, tak profesním životě. Pevně věříme, že se nám podaří v blízké době najít vhodného kandidáta, který se ujme kromě řízení týmu zpravodajství a publicistiky i aktivních příprav našeho nového multiplatformního zpravodajského projektu,“ prohlásil Marek Singer. Sama Obzinová uvedla, že k rozhodnutí o odchodu z Primy dospěla po dlouhých úvahách. „Došla jsem k rozhodnutí, že nyní nastal čas se opět věnovat více sama sobě a hledat naplnění i v jiných než pracovních věcech,“ sdělila.

Obzinová působila ve všech třech hlavních televizních stanicích. Začínala na České televizi, posléze působila na Nově a poté na Primě. Za její éry televize Prima zavedla novou strukturu zpravodajské hodiny, tzv. Velkých zpráv, která se skládá z hlavních zpráv, diváckých zpráv a vrcholí pořadem Top Star, který se zabývá aktuálním děním v showbyznysu. Kromě toho odpovídala i za Odpolední a Polední zprávy, pořad Mini Duel, nedělní politickou talk show Partie a nově i za pořad Sport Star.

Za vedení Jitky Obzinové čelilo zpravodajství Primy obvinění od bývalých redaktorů, podle nichž Obzinová žádala po redakci, aby novináři zaujímali kritický postoj vůči uprchlíkům a migrační vlně v Evropě. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání také nedávno upozornila Primu na neobjektivní zpravodajství před loňskými prezidentskými volbami, v němž měla televize stranit prezidentovi Miloši Zemanovi.

Štítky