V dnešním světě je vše propojené. Díky sporu výrobce čipů s poskytovatelem dat o internetových rozhlasových stanicích mizí majitelům přijímačů nejen uložené stanice, ale i celý jejich seznam.

Jak napsal server iDnes, „Největší výrobce čipů pro wi-fi rádia Frontier Silicon se nepohodl s poskytovatelem metadat vTuner a ukončil s ním spolupráci.“

Výsledkem jsou nefunkční rádia, resp. nefunkční příjem internetových stanic. A protože se podle serveru spor týká i značek jako Hama, Pure či populárního Silvercrestu, ukončení spolupráce u nich zapříčinilo vymazání rozsáhlé databáze rozhlasových stanic a také stanic, které si do rádia uložil sám majitel přijímače.

I když se mezitím Frontier Silicon domluvil se společností Airable, kterou provozuje TuneIN, náprava je zatím prý jen částečná. Ne všechny stanice jsou tak obnovitelné, resp. jdou vůbec dohledat.

Jak vyplývá z webových stránek vTuner a Frontier Smart Technologies, prvně jmenovaná společnost spolupracuje například se značkami Samsung, Audi, Pioneer, či Denon, na jejích stránkách však žádné vysvětlení situace není. A nebylo ani u Frontier Silicon, resp. u její mateřské společnosti Frontier Smart Technologies.

Štítky