Regionální síť 8 měla původně ukončit vysílání 30. června 2019, proto uzavírala smlouvy s televizemi jen do tohoto data. Na základě rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu ale může vysílat až do ledna 2020.

Nabídka pozemně šířených volně dostupných hudebních kanálů v Česku se ode dneška zmenší o nejmladší hudební televizi Power TV. Polský televizní projekt, který od loňského srpna vysílal v pozemní Regionální síti 8 provozované Českými Radiokomunikacemi, neprodloužil smlouvu na vysílání prostřednictvím DVB-T. Podle informací serveru Televizníweb.cz dnes Power TV ukončí vysílání v Regionální síti 8 a její další setrvání v terestrickém vysílání v České republice je silně ohroženo. Program není dostupný v žádné přechodové síti DVB-T2 a prostor může najít jen v některém z regionálních multiplexů DVB-T, které však mohou vysílat už jen půl roku, než jim vyprší platnost kmitočtových přídělů.

K TÉMATU: Power TV je devátou hudební televizí v českém DVB-T, ale jen do června 2019. Přejde potom do DVB-T2?

Power TV loni v létě uzavírala smlouvu s CRA na vysílání v Regionální síti 8 do 30. června letošního roku. Tehdy to bylo datum, k němuž měly všechny regionální sítě DVB-T v České republice ukončit vysílání. Český telekomunikační úřad ale později rozhodl o možnosti prodloužení individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů regionálních sítí DVB-T až do začátku ledna 2020. Power TV ale smlouvu s CRA na vysílání v Regionální síti 8 neprodloužila. Důvod není jasný, ale pravděpodobně se jí nepodařilo prosadit v konkurenci domácí hudební televize Óčko a jejích tematických kanálů, a to i přes to, že uzavřela smlouvu s mediazastupitelstvím Atmedia, jež se týkala prodeje reklamních formátů na Power TV.

Kromě hudební televize Power TV k dnešnímu dni končí v Regionální síti 8 také Regionálnítelevize CZ, která se zaměřuje na regionální a lokální zpravodajství. Od 1. července přechází do konkurenční sítě společnosti Digital Broadcasting.

Štítky