Výrobce hovoří i o „kvalitním ovladači s velkými tlačítky“, řadě předinstalovaných lokálních aplikací či integrované bezdrátové síti.

Novinka za 1999 Kč také nabídne podporu v tomto případě tolik důležitého gyroskopického ovladače a klávesnice s integrovaným polohovacím zařízením. Zabudovány jsou tunery DVB-T/C a DVB-T2/HEVC pracující s příjmem až do rozlišení Ultra HD (4K) a čtyřjádrový procesor Amlogic S905D doplňuje samostatná grafická jednotka Mali 450.

ČTĚTE TAKÉ: Jste už nachystáni na vypnutí DVB-T? Pokud ne, máme pro vás přehled set-top boxů s budoucím DVB-T2 do 2 000 Kč

Tesla TEH-500 je založena na operačním systému Android TV OS 7.1 a Kodi 18 s předinstalovanými aplikacemi typu iVysílání, Prima Play, Markíza, Stream TV či Youtube. Využít ale můžete i nahrávání a funkce TimeShift.

Na internet se připojíte buď přes zmiňované Wi-Fi (802.11, mj. v „n“, frekvence nebyla oznámena) nebo konektor RJ-45 (Ethernet LAN). Rozhraní USB jsou k dispozici dvě, HDMI 2.0 dovoluje přenášet i obsah ve 4K a je kompatibilní s CEC (tzv. společné ovládání) a obsahem v HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah). V případě dekódování videa je jako maximum uváděno rozlišení 4K, 60 sn./s, 10 bitů a H.265/HEVC.