Český telekomunikační úřad přidělil informačnímu kanálu Českých Radiokomunikací S_ID 0x8105. Stanice má odstartovat za měsíc v pozemní Regionální síti 8.

Vlastní identifikátor pro pozemní digitální televizní vysílání získal od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) připravovaný program „Nalaďte se na DVB-T2“, který budou ve vlastní Regionální síti 8 provozovat České Radiokomunikace (CRA). ČTÚ přidělil této stanici S_ID 0x8105, jímž bude označena ve vysílací síti. Program, který bude sestávat z informační smyčky o přechodu na DVB-T2, certifikaci přijímačů vhodných pro sledování programů ve standardu DVB-T2, úpravách společných televizních antén a termínů přechodu z pozemního digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2, odstartuje letos v září pod logem „DVB-T2 ověřeno“.

CRA zvolily jako hlavní distribuční kanál této stanice Regionální síť 8, která pokrývá signálem 52 procent obyvatel České republiky a je dostupná ve všech krajských městech. V celoplošných sítích DVB-T totiž již nebyl pro tento program místo a vysílat informační kanál o přechodu na DVB-T2 v sítích DVB-T2 přišlo CRA jako kontraproduktivní. Potíž však nastane s časově omezenou platností kmitočtů Regionální sítě 8. I po dvojím prodloužení, které schválil ČTÚ, platnost kmitočtů této i všech dalších regionálních sítí DVB-T skončí již 5. ledna 2020. Podobný program jako „Nalaďte se na DVB-T2“ připravuje i provozovatel celoplošného multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting.

Štítky