Přijímač do konektoru SCART jsem našel ve svém archivu bez bližších parametrů jen s datumem 2007. A koupit se zjevně dal i u nás…

Koncepce, která je dodnes živá ať už pro klasický SCART, nebo novější HDMI. Ostatně v podobném duchu je proveden u CRA pro DVB-T2 certifikovaný Sencor SDB 550T rozšířený rovněž o HDMI. Vedle toho také chystáme test naprosté novinky, která by měla přijít na český trh snad ještě tento měsíc, Strong SRT 82. Ta, v menším a modernějším provedení (pouze HDMI), nabízí totéž pro české DVB-T2.

ČTĚTE TAKÉ: Informační kanál „Nalaďte se na DVB-T2“ odstartoval v Regionální síti 8

O Grundig DTR 1760 Micro, zřejmě uvedeném v roce 2007, se toho moc zjistit nic nepodařilo, a to ani na firemních stránkách, kde jsem ho bohužel vůbec nenašel. Pár odkazů bylo kupodivu na českých webových stránkách, podrobnější popis pak na Heuréce i když je otázkou jak moc jsou údaje spolehlivé.

Grundig DTR 1760 Micro.

Jasné však je, že šlo o přijímač digitálního televizního vysílání standardu DVB-T určený televizorům pouze s analogovým televizním příjmem. Stačilo ho zřejmě jen zasunout do konektoru SCART, připojit anténu, vnější napájení a naladit. Z rozhraní byl k dispozici anténní vstup a výstup, SCART (zřejmě zlacený) a na snímku vidíte i přípojné místo pro externí infračervený konektor dálkového ovladače a solidní odvětrávání.

Ve své době určitě nijak levná špička…

Štítky