Po „Nalaďte se na DVB-T2“ Českých Radiokomunikací, přichází s vlastním kanálem upozorňujícím mj. na konec stávajícího DVB-T i Digital Broadcasting.

Společnost Digital Broadcasting, s. r. o. je uvedena v žádosti o licenci pro nový televizní kanál u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Žádost byla podána včera, tedy 28. 8. 2019 s tím, že stanice ponese název „Televize přes anténu“ a bude šířena pozemní cestou. Jak již dříve operátor deklaroval, využije prostor v Regionální síti 7, již provozuje jeho sesterská společnost Progress Digital.

K TÉMATU: Logo nového kanálu CRA, „Nalaďte se na DVB-T2“, je už na světě

CRA spustí svou stanici na počátku v září v Regionální síti 8, přičemž už nyní můžete zahlédnout úvodní obrazovku říkající zejména to, že pravidelné vysílání bude zahájeno 4. září 2019.

Co se týče „Televize přes anténu“, Digital Broadcasting už chystá web „Presantenu.cz“ i když podle informací Televizního webu zatím není jasné, zda půjde o plnohodnotnou stanici, nebo jen informační kanál s termíny přechodu na DVB-T2, vysílači, atd.

Smysl obou dočasných televizních kanálů je zřejmý – přesvědčit diváky, kteří dosud nepřešli na příjem DVB-T2, aby tak učinili co nejdříve a nenechávali to na poslední chvíli a také je upozornit na to, co vlastně bude DVB-T2 nabízet.

Štítky