Přijímače digitálního rozhlasu mají mnoho různých provedení, včetně odolných venkovních. Přijímačů dobíjených přes integrovaný solární článek je však pomálu.

Jedním z nich je Powerplus Stork (1690 Kč) a taktéž tradičně provedený Roberts DAB/FM Digital Solar Radios rozměrným dvouřádkovým displejem. Ten ve Velké Británii přijde na 80 GBP, tedy asi 2300 Kč.

K TÉMATU:

Jak vidíte ze zatím velmi špatného snímku, TechniRadio Solar je řešen trochu netradičně na výšku s drobnějším modře podsvíceným dvouřádkovým displejem. Pro FM a DAB/DAB+ dovoluje uložit až deset stanic, zesilovač zásobuje reproduktor 3 W (RMS).

Solární článek dobíjí lithium-iontový akumulátor s kapacitou 1800 mAh (udávaná doba provozu 10 hod.), který lze ale také dobíjet přes rozhraní USB. Tím by snad poprvé u Technisatu mělo být microUSB a měla by tedy stačit běžná dobíječka mobilního telefonu.

Na snímku můžete vidět i teleskopickou anténu, co nevidíte je zabudovaný standardní výstup na sluchátka (jack, 3,5 mm). Cena není zatím známa, uvedení se předpokládá někdy ve třetím čtvrtletí roku.

Štítky