Značce Philips se zjevně sázka na zvukovou kvalitu u televizorů vyplácí a tak spolupráce s britskou legendou pokračuje i nadále.

Na berlínské veletrhu IFA společnost TP Vision, výrobce televizorů se značkou Philips a nyní také i produktů Philips Audio, uvedla dva televizory s obrazovkami OLED a ozvučením od firmy Bowers & Wilkins známé zejména reprosoustavami Nautilus.

K TÉMATU: V Berlíně začíná největší evropský veletrh spotřební elektroniky IFA 2019

TP Vision letos do svých vrcholových televizorů rovněž zavádí další verzi obrazového procesoru P5 a najdeme ho i v obou zmiňovaných přístrojích. Nově v nich je také zakomponováno přehrávání obsahu s technologií Dolby Vision a nechybí ani Dolby Atmos.

Jak vidíte z fotogalerie, Philips OLED+934 je vybaven samostatnou reprosoustavou, která v kombinaci s minimalistickým kovovým ramenem vytváří stojan televize. Audio systém typu 2.1, resp. 2.1.2, představují čtyři středotónové reproduktory o průměru 30 mm, dvě oddělené titanové „výšky“ (19 mm) a centrálně umístěný subwoofer (80 mm). Krom toho má televizor v horní části reproduktorové skříně zabudovánu dvojici výškových měničů o průměru 50 mm pro systém Dolby Atmos (to je ta druhá dvojka). Ty jsou namířeny směrem nahoru, protože Atmos je o prostorovém zvuku jdoucím skutečně ze všech stran.

Dražší Philips OLED+984 má zvukový systém umístěn v samostatné skříni pod televizorem (ve fotogalerii na podlahovém stojanu), přičemž nad ním je vidět samostatný a docela rozměrný výškový reproduktor. Tím, že je zcela oddělen od větších měničů je sníženo zkreslení. Uvnitř hlavní skříně pak jsou tři samostatné a oddělené prostory představující tradiční levý, pravý a centrální (dialogový) reproduktor. Každý z nich je vybaven středo-basovým měničem o průměru 100 mm.

Štítky