Tři multiplexy DVB-T a dvě hlavní přechodové sítě pro DVB-T2 se sice na dvanáct dnů neodmlčí zcela, ale výkon libereckého vysílače bude výrazně snížen.

V pondělí 16. 9. 2019 od 7:00 do 16:40 hod. bude prováděna údržba vysílače Beroun, vrch Děd. Týkat se bude veřejnoprávní Přechodové sítě 11 a komerční dvanáctky (vše DVB-T2) a Multiplexu 1 a 2. Ten první šíří signál ČT, druhý pak komerční stanice typu Nova a Prima. Protože však v době výluky bude vysílač zásobován energií z dieselového agregátu, diváci by plánovanou údržbu neměli zaznamenat.

Pokrytí vysílače Liberec, Ještěd pro Přechodovou síť 11 (ČT a ČRo). Vysílač ale v době výluky pojede jen na polovinu anténního stožáru. Pokrytí pro tuto situaci, však stránky CRA neuvádějí.

Vysílač na stanovišti Liberec – Horní Hanychov, jinak řečeno Ještěd, pojede od pondělí 16. září od 5:00 hod. do pátku 27. 9.do 4:45 hod. pouze na polovinu anténního systému, což významně ovlivní dosah signálu.

Výluka se dotkne obou zmiňovaných přechodových sítí pro DVB-T2 a DVB-T multiplexů 1, 2 a 3. Multiplex 3 provozovatele Czech Digital Group šíří například Prima Max, Óčko nebo Šlágr TV.

Štítky