Ve středu 4. září se pak k Sušicím přidá celodenní údržba dokrývače Sázava a 5. září, tedy ve čtvrtek, totéž potká vysílač Brno Hády.

V úterý 3. 9. 2019 ve 4:00 ráno odstartuje plánovaná údržba vysílače Sušice, Odolenov, Svatobor, která potrvá až do čtvrtka 5. září do 17:00 hod. Signál v této době přestanou šířit multiplexy 1 (veřejnoprávní), 2 a 3. Komerční dvojka zajišťuje vysílání stanic Barrandov, Nova, Nova Cinema, Prima a Prima Cool, trojka pak deset kanálů typu Prima Zoom či Óčko Star.

V případě plného výkonu má vysílač Sušice, Svatobor u Přechodové sítě 12 takovéto pokrytí. Pojede ale na polovinu (zdroj: CRA, pokrytí pro polovinu anténního stožáru neuvedeno).

Vedle těchto multiplexů pro DVB-T postihne výluka i dvě přechodové sítě DVB-T2. Veřejnoprávní jedenáctku České televize a komerční dvanáctku s dvacítkou hlavních a doplňkových kanálů nejrůznějších televizních skupin.

Vysílač Sušice Svatobor má sice po drtivou většinu doby výluky pracovat na polovinu anténního stožáru, ale pokrytí signálem bude i tak významně omezeno.

Ve středu 4. září se v době mezi 7:30 a 17:30 hod. bez náhrady odmlčí dokrývač Sázava na stanovišti označeném jako „1,2 km SZ od SO“. Výluka se bude týkat Multiplexu 1 a 2 (DVB-T) a Přechodové sítě 11 a 12 pro nastupující DVB-T2.

Ve čtvrtek pátého září, mezi 6:00 a 15:00 hod. potká plánovaná údržba – opět bez náhrady – brněnský vysílač Hády a DVB-T multiplexy 1, 2 a 3 a také dvě největší přechodové sítě pro DVB-T2, veřejnoprávní jedenáctku a komerční dvanáctku.

Další plánovaná údržba vysílačů a dokrývačů CRA je zatím zadána na 10. září pro Mikulov.

Štítky