Další poskytovatel placených televizních služeb přichází s nabídkou „televize zdarma“ v rámci ceny internetového připojení. Minulý týden ji představil provozovatel IPTV služby Kuki.

Přetáhnout diváky od bezplatného příjmu pozemní digitální televize ke kabelové televizi chce po koupi největší tuzemské kabelové společnosti UPC mobilní operátor Vodafone. Dnes přišel s první společnou nabídkou služeb obou značek. K mobilnímu tarifu Vodafone Neomezený, startujícímu na 599 korunách měsíčně, přidává rychlé pevné sítě s tarify o rychlosti až 500 Mbit/s a 30 televizními programy, první půlrok v akční nabídce za 399 korun měsíčně. Divák tak získá základní nabídku televizních programů zdarma, resp. v ceně internetového připojení. Stejnou nabídku minulý týden představil poskytovatel IPTV služby Kuki.

Po půlroce akční ceny přejdou zákazníci v síti UPC na ceníkovou cenu podle rychlosti připojení. „V ceně zmíněných pevných připojení sítě UPC je i 30 televizních programů. Zákazníci se tak už nemusí věnovat výměně televize, set-top boxů nebo jiným technickým problémům, které jsou spojené s aktuálním přechodem televizního vysílání v Česku na nový standard DVB-T2,“ upozorňuje Vodafone. „Rozšířená nabídka 60 programů, včetně přístupu do digitální videotéky s více než 2000 tituly a možností zpětného zhlédnutí až sedmi dní, stojí 150 korun,“ dodává operátor s tím, že nabídky je možné vyřídit na prodejnách a stáncích Vodafone i UPC a na webech obou společností.

Při přechodu na DVB-T2 se však divák nemusí vázat žádnou smlouvou a příjem televizního vysílání má zdarma bez nutnosti pořizovat si kvůli tomu internetové připojení od jiného poskytovatele. Pouze si musí pořídit vhodný přijímač, ať už televizor, set-top box nebo USB tuner DVB-T2/HEVC.

Štítky