Do stále probíhající částečné výluky Ještědu pracujícího pouze na polovinu anténního systému, vstupuje údržba vysílačů Hošťálkovice a Mařský vrch.

Od dnešní půlnoci do páté hodiny ranní mohou diváci na Budějovicku počítat se ztrátou signálu z vysílače České Budějovice, Kleť (Chlum). Odmlčí se tak šíření stanic Multiplexu 1 (veřejnoprávní, tj. ČT), Multiplexu 2 (Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov) a Multiplexu 3. Ten v rámci DVB-T zajišťuje šíření desítky televizních stanic jako Barrandov Plus, Prima Zoom či Óčko. Výluka bude bez náhrady i pro dvě přechodové vysílací sítě DVB-T2, a to veřejnoprávní jedenáctku (PS11) a komerční dvanáctku (PS12). Ta obsluhuje skoro dvacítku kanálů všech hlavních televizních skupina plus například Šlágr 2 TV.

Pokrytí vysílače Ostrava Hošťálkovice pro PS12, září 2019.

Vždy od 6:00 do 15:00 hod. se také zítra, tedy v úterý 17. září, odmlčí signál z vysílačů Ostrava Hošťálkovice a Vimperk Mařský vrch (foto v úvodu). V případě Ostravy k výše uvedeným vysílacím sítím přibude ještě Regionální vysílací síť 8 zajišťující signál například pro Barrandov News či Sport 5.

U vysílače Vimperk Mařský vrch se pak plánovaná výluka dotkne Multiplexu 1 a 2 a obou zmiňovaných přechodových sítí pro DVB-T2. Vše bude opět bez náhrady.

Štítky