UVNITŘ KOMENTÁŘ FTV PRIMA: Asociace HbbTV oznámila své návrhy na každoroční ocenění v deseti kategoriích. Překvapivé je, že ČT je ve dvou a FTV Prima dokonce v pěti! Do jedné se pak dostala i společnost Kinet.

Bez české účasti je nakonec jen jedna kategorie a „země červeného tlačítka“ tak v dobrém sklízí to, co už dlouho před tím zasela.

K TÉMATU:

Jak bylo řečeno, HbbTV Awards 2019 má deset kategorii, přičemž počet nominovaných v každé z nich není přesně dán. V některé jsou jen dva („Best use of HbbTV for Operator applications“) v jiné – „Best use of HbbTV for enhanced TV services“ – i osm. Společnost Kinet se pak se svým Kinet Creator dostala do kategorie „Best tool for HbbTV development or delivery“.

Celkově vzato je pro českou účast asi nejzajímavější „Best use of HbbTV for content discovery“ ve které vidíme iVysílání i aplikaci FTV Prima (třetím nominovaným je SES s HD+), a „Best multiscreen HbbTV experience“. I zde najdeme Českou televizi s novým iVysíláním a Primu s HbbTV jako takovým.

O komentář k nastalé a hodně nezvyklé situaci (příjemně) jsme požádali FTV Prima. Daniel Grunt, ředitel nových médií skupiny Prima to komentoval slovy: „Velice mě těší, že jsme se dostali na short list HbbTV Awards hned v pěti kategoriích. Česká republika má mezi nominovanými nejsilnější zastoupení a potvrzuje tak své postavení inovačního lídra na velmi rychle se rozvíjejícím trhu HbbTV služeb. Stoupající oblibu ,červeného tlačítka‘ potvrzují i naši diváci tím, že jejich aktivita a strávený čas v rámci HbbTV služeb meziročně neustále roste.“

Štítky