Oproti původně plánovanému termínu jde o posun o čtvrt roku. Nelze vyloučit ani další zdržení, záleží na rychlosti schvalování změn legislativy potřebné pro zavádění DVB-T2.

Nikoli do konce letošního roku, ale nejdříve do března 2018 plánují České Radiokomunikace dokončit výstavbu svojí přechodové sítě DVB-T2, která má sloužit klientům z nynějších celoplošných multiplexů 2 a 3 k přechodu na nový typ digitálního vysílání DVB-T2. Minimálně tříměsíční zpoždění způsobily průtahy s přípravou a schvalováním legislativy potřebné pro start vysílání DVB-T2 a kompenzaci provozních nákladů spojených s vysíláním přechodových sítí. Uvádí to výroční Zpráva realizace Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání, kterou má server Televizníweb.cz k dispozici.

Dokument vypracovalo ministerstvo průmyslu a obchodu a je určen vládu. Podle zmiňované Strategie jej má resort po dobu přechodu na DVB-T2 předkládat jednou ročně kabinetu, vždy k 31. lednu. První Zprávu předložilo ministerstvo ještě pod vedením odcházejícího ministra Jana Mládka. České Radiokomunikace původně předpokládaly, že svoji přechodovou síť DVB-T2 dokončí do konce letošního roku. Obdobně na tom měla být i přechodová síť České televize, která však čeká ne vyřešení otázky financování jejího provozu. Třetí přechodová síť společnosti Digital Broadcasting pro změnu nemá zkoordinovaný dostatek kmitočtů.

Štítky