Nejsilnější komerční televizní skupina chce u všech svých programů využívat značku Nova. Nové názvy jejích kanálů zní Nova 2, Nova Gold a Nova Action.

Zmatek v názvech svých tematických stanic se rozhodla ukončit skupina Nova. Ode dneška sjednotila jejich označení pod společným názvem Nova. Místo Fandy tak nově vysílá Nova Action, místo Smíchova program Nova 2 a místo Telky stanice Nova Gold. „Tímto krokem zdůrazňujeme, že skupina Nova je se všemi svými stanicemi místem s nejlepší zábavou i důvěryhodným zpravodajstvím a informacemi,“ vysvětlil Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Termín přejmenování skupina zvolila schválně na 4. února, kdy slaví 23. výročí zahájení vysílání hlavního programu Nova. Všechny tři přejmenované stanice vysílají v celoplošném pozemním digitálním multiplexu 4, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Další dva volně šířené programy, Nova a Nova Cinema, vysílají v multiplexu 2 Českých Radiokomunikací. Kromě toho skupina Nova provozuje ještě prémiové sportovní stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2 a na Slovensku Nova International, které vysílají prostřednictvím kabelu, satelitu a IPTV.

Štítky