UVNITŘ VIDEO – Zvířecí televize mizí na satelit, uvolněnou pozici v celoplošném terestrickém multiplexu 4 zaplní promo kanál placené IPTV služby O2TV.

Celoplošná „zvířecí“ televizní stanice Mňau TV ukončila ke konci února pozemní vysílání v multiplexu 4. Následovala tak sesterskou Mňam TV, jež z DVB-T odešla již loni v prosinci. Uvolněnou programovou pozici hned zaplnila promo smyčka programu O2TV Free, který bude propagovat placenou IPTV službu O2TV a její prémiové sportovní kanály. Jak informoval web Český rozhlas Digitální rádio, stanice na obrazovce odpočítává čas do startu vysílání, který vychází na neděli 5. března v 8:00 hod. ráno.

Náplň vysílání O2TV Free představí společnost O2 Czech Republic na čtvrteční tiskové konferenci v Praze. Reálně bude moci nabídnout vybrané sportovní přenosy jako ochutnávku na placené programy O2TV Sport a další původní obsah či akviziční programy, pro které vlastní práva i pro volné terestrické vysílání. O2 Czech Republic už v minulosti podobným způsobem terestricky šířila program O2 Info. Dělo se tak v době, kdy byla provozovatelem pozemního televizního multiplexu 4, který později prodala společnosti Digital Broadcasting Radima Pařízka.

Štítky