Nejen televizní skupiny Nova a Prima, ale také Óčko z mediální skupiny Mafra stojí za projektem nové asociace komerčních televizí v České republice

Jedním ze zakladatelů nově vznikající Asociace komerčních televizí (AKTV) je vedle televizních skupin Nova a Prima také skupina hudebních kanálů Óčko. Serveru Televizníweb.cz to potvrdil její generální ředitel Štěpán Wolde. AKTV se oficiálně představí na tiskové konferenci tento čtvrtek 2. března v Praze. Majitel Óčka, vydavatelství Mafra, pro asociaci připravuje internetové stránky. Doménu www.aktv.cz si Mafra registrovala již loni v listopadu.

„Jsme jeden ze zakládajících členů AKTV a jako takový jsme na sebe vzali jeden z úkolů při vzniku asociace, a to zajištění webu a příslušných věcí s ním spojených. Proto byla doména registrována Mafrou. Se zapsáním AKTV budou všechny podobné věci převedeny na tento subjekt,“ vysvětlil pro Televizníweb.cz Štěpán Wolde. Další informace chce AKTV uvolnit až na čtvrteční tiskové konferenci, na níž sezvala novináře, kteří se specializují na média, reklamu a marketing.

Štítky