„Nekorektní zpravodajský kanál“, jak nový program nazývá jeho spolumajitel Vladimír Železný, zatím v terestrice testuje. Ostré vysílání slibuje spustit během léta.

Velmi dočasné by mohlo být pozemní vysílání nové české zpravodajské televize Z24, za níž stojí provozovatel stanic Mňam TV a Mňau TV Pál Milkovics a bývalý generální ředitel televizí Nova a Barrandov Vladimír Železný. Stanice, která má zahájit ostré vysílání letos v létě, začala testovat v pražské Regionální síti 4, která vysílá na kanálu 46 z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Tato síť by ale měla ukončit vysílání letos na Silvestra, protože má stejně jako další regionální multiplexy DVB-T přidělená individuální oprávnění pro využívání kmitočtů pouze do konce roku 2017 bez nároku na jejich prodloužení. Teoreticky by mohla pokračovat ve vysílání i po Novém roce, ale to záleží na rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu.

Programová pozice Z24 se v Regionální síti 4 objevila v pondělí dopoledne. „V tuto chvíli se jedná o technické vysílání, aby si náš klient ověřil rozsah a kvalitu pokrytí vysílání,“ přiblížil Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV, která je provozovatelem multiplexu. Z24 je šestou televizní stanicí v této síti po Harmonii TV, Kinosvět, Praha TV, Retro Music TV a Slušným kanálu. Pražská Regionální síť 4 šíří i dvě rádia: Český Impuls a Rádio Dechovka. Zpravodajský kanál Z24 slibuje „nekorektní zprávy“ přímo od občanů, podobně jako Mňau TV vysílá amatérská videa s domácími mazlíčky.

Štítky