Kulinářská televize se vrací do pozemního digitálního vysílání po půl roce, naposledy takto vysílala do loňského prosince v celoplošném multiplexu 4.

Televizní diváci v Praze, Plzni a na Ostravsku mohou ode dneška naladit na pozemní anténu vysílání kulinářské televize Mňam TV. Program se vrací do DVB-T po půlroční přestávce. Loni v prosinci ukončil vysílání v celoplošném multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, předtím vysílal v konkurenční Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací. Nyní jeho provozovatel Pál Milkovics spoléhá čistě na regionální sítě DVB-T. V Praze vysílá na kanálu 46 v Regionální síti 4, v Plzni na kanálu 37 v Regionální síti 17 a v Klimkovicích u Ostravy na kanálu 59 v Regionální síti 2.

Ve stejných multiplexech testuje i druhý Milkovicsův program, zpravodajská televize z24, na které se podílí i bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný. Tento program by měl zahájit vysílání během léta, přesný termín provozovatel nezveřejnil. Obě televize mají pozemní digitální vysílání jisté jen do konce letošního roku. 31. prosince totiž vyprší všem regionálním sítím DVB-T individuální oprávnění pro využívání kmitočtů a není jasné, zda je bude možné prodloužit. Mňam TV vysílá také prostřednictvím satelitu, kabelu, IPTV a internetu. V minulosti Pál Milkovics provozoval v DVB-T také program Mňau TV o domácích mazlíčcích.

Štítky