Společnost Media Broadcast přestane poskytovat velkoobchodní nabídku programových balíčků pro kabelové operátory. Chce se soustředit na rozvoj DVB-T2.

Ukončení aktivit na trhu s kabelovou televizí oznámila německá společnost Media Broadcast, provozovatel placené terestrické televizní platformy Freenet TV provozované ve standardu DVB-T2. Firma poskytovala formou velkoobchodní nabídky balíčky placených programů kabelovým operátorům, městským dopravcům a poskytovatelům IPTV. Služba BIQ fungovala od roku 2012 a prvního zákazníka získala v květnu 2014. Byl jím dopravní podnik Stadtwerke Rüsselsheim. Balíčky BIQ obsahovaly na 200 televizních programů, z toho zhruba čtvrtinu v HD kvalitě.

„Media Broadcast ukončila marketingovou podporu svojí službě BIQ, protože se chce plně soustředit na oblast digitálního vysílání a služeb DAB+ a DVB-T2,“ citoval mluvčího společnosti server BroadbandTVnews.com. Postupné odstavování služby podle něj proběhlo bezproblémově v úzké kooperaci se zákazníky. Na německém trhu s velkoobchodními nabídkami placených televizních balíčků existuje silná konkurence. Služby nabízí velký telco operátor Deutsche Telekom, satelitní operátoři M7 Deutschland, Zattoo B2V TV Solutions a Purtel. Pro Media Broadcast šlo o minoritní aktivitu.

Štítky