Stanice má vysílat výhradně prostřednictvím hybridní aplikace HbbTV a provozovat ji bude Jana Peterková, manželka zakladatele Šlágr TV Karla Peterky, zjistil Český rozhlas Digitální rádio.

Nejen druhý plnohodnotný televizní kanál, ale také speciální internetovou televizi Natura se chystá spustit lidovková Šlágr TV. Projekt připravuje manželka zakladatele Šlágr TV Karla Petrky, spolumajitelka hudebního vydavatelství Česká Muzika Jana Peterková. Informoval o tom web Český rozhlas Digitální rádio, podle něhož by se televize Nature měla dostat přes aplikaci HbbTV do pozemního vysílání ve standardu DVB-T i DVB-T2. Stanice teprve bude žádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o licenci pro zvláštní přenosové systémy.

Jana Peterková si tento týden nechala u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat logo nové stanice. „Půjde o plnohodnotný televizní program. Nebudeme vysílat obsah uložený někde na disku. Manželka se o problematiku přírody a záležitosti mezi nebem a zemí hodně zajímá,“ řekl webu Český rozhlas Digitální rádio šéf Šlágr TV Karel Peterka. Stanice bude dostupná přes aplikaci HbbTV Šlágr TV v celoplošném pozemním multiplexu 3, přechodové síti DVB-T2 Českých Radiokomunikací, na satelitu Astra 3B a v nabídce kabelové tele

Štítky