Rada pro rozhlasové a televizní vysílání eviduje žádost od 21. července, napsal web Český rozhlas Digitální rádio. Rozhodnout by o ní měla koncem srpna nebo v polovině září.

Lidovková televize Šlágr chce v pozemním vysílání opět spustit druhý kanál. Po neúspěchu se stanicí Country no. 1, která se později z DVB-T stáhla a vysílala jen prostřednictvím kabelu a satelitu, nyní provozovatel Šlágr TV, společnost Česká Muzika, žádá o vysílací licenci pro program Šlágr 2. Informoval o tom server Český rozhlas Digitální rádio, podle něhož Rada pro rozhlasové a televizní vysílání eviduje žádost o licenci od 21. července a rozhodovat by o ní měla na zasedání 29. a 30. srpna, případně 12. a 13. září.

„Jako převzaté vysílání pak bude stanice k dispozici i v kabelových a IPTV sítích, s distribucí prostřednictvím satelitu prozatím nepočítá,“ uvedl web Český rozhlas Digitální rádio. Vstupem nové stanice do DVB-T by si druhý kanál Šlágr TV otevřel cestu i do některé z přechodových sítí DVB-T2, kde by mohl vysílat zdarma. Kromě klasického programu Šlágr TV provozuje Česká Muzika ještě hybridní tematické stanice Šlágr Dechovka a Country no. 1, které lze naladit prostřednictvím aplikace HbbTV na chytrých televizorech připojených k internetu.

Štítky