Provozovatelem nové brněnské televize má být společnost Brno TV, v níž drží vydavatel webu ParlamentníListy.cz majoritní podíl 65 procent.

Novou zpravodajskou a publicistickou televizi v Brně chce spustit vydavatel serveru ParlamentníListy.cz, společnost Our Media vlastněná senátorem Ivo Valentou. Informoval o tom server Český rozhlas Digitální rádio, podle něhož Rada pro rozhlasové a televizní vysílání eviduje žádost o vydání vysílací licence pro televizní stanici TV Brno 1. Jejím provozovatelem má být společnost Brno TV, v níž Our Media drží většinový podíl 65 procent. Vydavateli Parlamentních listů již patří 34-procentní podíl v metropolitní TV Praha. Po 33 procentech dále kontroluje Československá filmová společnost a Přemysl Svora.

Také v nové stanici TV Brno 1 má být podílníkem Přemysl Svora, který je ředitelem TV Praha. Ve společnosti Brno TV drží 10 procent. Dvacetiprocentní podíl náleží Janu Dudkovi a pětiprocentní Janu Holoubkovi. Nová brněnská televize bude startovat v době, kdy není jasné, jak dlouho ještě budou moci vysílat regionální sítě DVB-T, jimž mají končit individuální oprávnění k využívání kmitočtů již na konci letošního roku. Český telekomunikační úřad je navrhuje prodloužit, například pražské Regionální síti 4, v níž vysílá TV Praha, o jeden rok do 31. prosince 2018.

Štítky