Oprávnění se týká pozemního, kabelového i satelitního vysílání. Nový program bude dostupný i přes hybridní aplikaci HbbTV.

Vysílací licenci pro pozemní, kabelové a satelitní televizní vysílání získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost Seznam.cz TV. Informoval o tom zpravodajský server Novinky.cz, který se odvolal na prohlášení předsedy RRTV Ivana Krejčího. Program by měl zahájit vysílání ještě v letošním roce, patrně se objeví v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a v jejich přechodové síti DVB-T2. Obsah vysílání má tvořit živé vysílání zpravodajství a publicistiky od redakce Seznam Zprávy a pořady z internetové televize Stream.cz.

Projekt Seznam.cz TV má na starosti Jakub Unger, který stojí i za projektem Seznam Zprávy. Do tohoto média v posledních měsících přešla celá řada známých novinářů, například Jindřich Šídlo, Zuzana Hodková, Jiří Kubík, Hanuš Hanslík, Sabina Slonková, Filip Horký a celá řada dalších. Seznam.cz, který se donedávna označoval za internetovou společnost, tak vykročil do dalších mediatypů a sám sebe nově označuje za mediální dům. Kromě televize má i podíl ve vydavatelství Borgis, které vydává deník Právo, s nímž společně provozují největší tuzemský zpravodajský server Novinky.cz.

Štítky