Tři desítky přijímačů prošly koncem října certifikací Českých Radiokomunikací. Značka nemá na českém trhu oficiálního dovozce a prodejce.

Ani získání pečeti „DVB-T2 ověřeno“ od laboratoře Českých Radiokomunikací neudrželo čínské televizory značky Skyworth na českém trhu. Jediný jejich prodejce, největší český e-shop Alza.cz, podle serveru DigiZone.cz jejich prodej ukončil. Důvodem byla podle prodejce složitá spolupráce s výrobcem. „Co se týká značky Skyworth, prodej jsme stran složité spolupráce s dodavatelem ukončili,“ citoval Alzu server DigiZone.cz. E-shop aktuálně nabízí osm modelů televizorů Skyworth, které mají integrovaný tuner DVB-T2 a kodek HEVC.

Certifikaci CRA získalo třicet televizorů Skyworth. Podle DigiZone.cz jsou to modely počínaje Skyworth 32E2000S (HD Ready, 5 790 Kč) a konče OLED televizorem Skyworth 65S9300 s úhlopříčkou 165 cm a operačním systémem Linux. I po vyřazení z nabídky Alzy televizorům certifikace zůstávají a případní další prodejci mohou otestované modely označit nálepkou „DVB-T2 ověřeno“. Certifikací CRA prošlo od loňského podzimu již 1 175 přijímačů DVB-T2, v drtivé většině televizorů. Nechybí mezi nimi ale ani set-top-boxy.

Štítky