Služba bude dostupná ve Flandrech a Bruselu, nabídne deset komerčních televizních stanic za nízký poplatek. Veřejnoprávní programy lze v belgickém DVB-T2 naladit zdarma.

Vstup do pozemního digitálního televizního vysílání nové generace DVB-T2 oznámil majitel největší české a slovenské satelitní služby Skylink, společnost M7 Group. V Belgii nabídne placenou televizní službu Antenne TV, která za nízký poplatek zprostředkuje pozemní příjem deseti komerčních programů v HD kvalitě. Půjde o programy mediálních skupin Medialaan (VTM, Q2, Vitalya), SBS Belgium (4, Vijf a Zes) a další stanice. Veřejnoprávní kanály lze v belgickém DVB-T/-T2 přijímat volně. Služba Antenne TV bude zpočátku dostupná pouze ve Flandrech a Bruselu, informoval server BroadbandTVnews.com.

„Na trhu je silná poptávka po službě s nejsledovanějšími televizními programy za konkurenceschopnou cenu,“ vysvětlil Yannick Altruy, country manager společnosti M7 Group pro Belgii. Antenne TV podle něj bude ideálním doplňkem satelitní služby TV Vlaanderen, již M7 Group v Belgii provozuje. Dá se tedy očekávat, že zákazníci Antenne TV budou pravidelně dostávat nabídku na rozšíření programové nabídky prostřednictvím satelitu. „Vzhledem k menší nabídce programů bude cena předplatného u Antenne TV nižší než je aktuální ceník satelitní TV Vlaanderen,“ říká Yannick Altruy.

Satelitní platforma bude nabízet CI+ modul pro příjem služby Antenne TV s integrovanou dekódovací kartou pro příjem programů v DVB-T2 za 39 euro (v přepočtu asi 1 000 korun). Případně bude možné zakoupit set-top-box s CI+ modulem a kartou za 99 euro (cca 2 600 korun). Zákazníkům budou k dispozici od poloviny prosince.

Štítky