UVNITŘ TABULKA – Televizní sítě Radima Pařízka dokryjí několik měst. O kmitočty pro vysílání ve standardu DVB-T lze žádat pouze do konce letošního roku.

Celoplošný televizní multiplex 4, který šíří signál tematických kanálů televize Nova a další programy, se rozšíří do sedmi dalších lokalit. Operátor sítě, společnost Digital Broadcasting, získal od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) individuální oprávnění pro využívání kmitočtů v Pelhřimově, Slavičíně, Vrchlabí, Vimperku, Volarech, Vsetíně a Třinci. Sesterská Regionální síť 7, již provozuje společnost Progress Digital, získala od ČTÚ oprávnění vysílat ve Vsetíně. O kmitočty pro vysílání ve standardu DVB-T lze žádat pouze do konce letošního roku, od roku 2018 bude ČTÚ vydávat už jen kmitočty pro sítě DVB-T2.

Dokrytí multiplexu 4 operátor avizoval při podzimní veřejné konzultaci záměru ČTÚ aktualizovat Plán využití rádiového spektra pro pásma 400 až 700 MHz. Ve své připomínce uvedl, že se společně se svými klienty dohodl a dokrytí některých oblastí. Totéž v konzultaci uvedla i televize Nova, která v multiplexu 4 šíří programy Nova 2, Nova Gold a Nova Action. Multiplex 4 dále obsahuje programy Relax a Rebel, které provozuje majitel operátora sítě, ostravský podnikatel Radim Pařízek. Nové dokrývače pro multiplex 4 a Regionální síť 7 mohou vysílat maximálním výkonem několika desítek Wattů (viz tabulka).

Štítky