Stanice by také ráda vstoupila do hybridního vysílání (HbbTV) na chytrých televizorech, zjistil server Český rozhlas Digitální rádio.

Přechod na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2 chce Regionálnítelevize CZ spojit se zavedením vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a vstupem do hybridního vysílání (HbbTV). Serveru Český rozhlas Digitální rádio to řekla ředitelka stanice Eva Stejskalová. HDTV se v sítích DVB-T2 ve větší míře objeví po vypnutí stávajících multiplexů DVB-T a spuštění finálních sítí nové generace v roce 2020. V přechodových sítích DVB-T2 bude v menšině – s výjimkou České televize, která chce ve veřejnoprávním přechodovém multiplexu nabídnout všechny své programy v HD rozlišení.

Hybridní vysílání HbbTV může Regionálnítelevize CZ spustit již dnes, pro jeho příjem divák potřebuje chytrý televizor připojený k internetu, který je „HbbTV ready“. Mezi takové přijímače patří i televizory s certifikací „DVB-T2 ověřeno“. Regionálnítelevize CZ by mohla přes HbbTV nabízet archiv svých pořadů a doplňující informace, texty, fotografie a videa. Nejnovější verze HbbTV 2.0 umožní nabízet i placené služby včetně eshopů nebo prémiového televizního obsahu. HbbTV v České republice využívá zhruba 1,3 milionu diváků.

Štítky