Nová televize od internetové společnosti Seznam.cz zahájí vysílání v den, kdy začnou prezidentské volby. Oficiální představení projektu naplánovala o dva dny dříve.

Nová informačně-zábavná televizní stanice Seznam.cz TV zahájí vysílání příští pátek 12. ledna. S odvoláním na vlastní zdroje to uvedl server Český rozhlas Digitální rádio. Program se podle něj objeví v pozemní Regionální síti 8 provozované Českými Radiokomunikacemi a také v jejich přechodové síti DVB-T2. V obou multiplexech bude dostupný ve standardním rozlišení obrazu, z kapacitních důvodů ani jiná varianta nebude možná. Seznam.cz TV si podle serveru pojistila vysílání u všech významných satelitních, kabelových a IPTV operátorů. Ostatně, vlastní hned čtyři vysílací licence – pozemní, satelitní, kabelovou a pro zvláštní přenosové systémy (internet/HbbTV).

Již ve středu 10. ledna má Seznam.cz TV spustit promo vysílání u všech operátorů, s nimiž podepsala smlouvu o distribuci signálu. V pozemním vysílání ji diváci naladí spíše v DVB-T2. Prostřednictvím přechodové sítě Českých Radiokomunikací se k ní bude moci dostat až 97,2 procenta populace České republiky. V domácnostech rozšířenější DVB-T umožní příjem programu Seznam.cz TV pouze 53 procentům obyvatel Česka. V neterestrických platformách by měla nová televize vysílat v HD rozlišení. V terestrických sítích to bude možné až po spuštění finálních multiplexů na přelomu let 2019 a 2020.

Štítky