Odbor elektronických komunikací, který má na starosti druhou televizní digitalizaci, nově spadá pod SWekci fondů EU, jejíž náměstek Tomáš Novotný byl odvolán.

Problematika přechodu na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2 na Ministerstvu průmyslu a obchodu nově spadá pod Sekci fondů EU a digitální ekonomiky a nikoli Sekci podnikání, digitální ekonomiky a spotřebitele, jako tomu bylo doposud. Přesunul se pod ní Odbor elektronických komunikací, který se zabývá problematikou přechodu na DVB-T2. Sekce fondů EU zároveň změnila vedení, náměstek Tomáš Novotný byl po nástupu nového ministra Tomáše Hünera odvolán a jeho nástupce zatím nebyl určen. Sekci dočasně vede Marian Piecha, bývalý generální ředitel CzechInvestu (na snímku).

„Usazujeme se v nové struktuře ministerstva, nově jako součást sekce fondů EU a digitální ekonomiky, jejímž vedením je prozatím pověřen Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM,“ informoval odbor elektronických komunikací na webu ministerstva průmyslu a obchodu. „Nadále bude pokračovat práce na technickém provedení přechodu televizního vysílání na standard DVB-T2/HEVC, stejně jako na dalších legislativních i technických dokumentech v naší působnosti,“ ujistil odbor. Česká republika bude podle jeho zprávy po čtyřleté přestávce kandidovat na členství v Radě Mezinárodní telekomunikační unie ITU.

Štítky