K vidění byly ukázky z prakticky každé řady, která se bude v Česku a na Slovensku prodávat, nechyběla jak technologie OLED, tak nejlevnější TV určené pro ložnice či dětské pokoje.

O prvních novinkách jsme vás už informovali při příležitosti jejich lednového uvedení v Amsterodamu. Nyní ale byly poprvé k vidění v kompletní škále od řady 5000 výše. TP Vision, jako výrobce televizorů značky Philips, má také u Českých Radiokomunikací prakticky kompletně certifikováno, tedy ověřeno, že jeho televizory vyhovují nastupujícímu českému DVB-T2/HEVC. Z vyjádření pro server Televizníweb.cz také vyplývá, že některé modely byly dány na certifikaci i přesto, že se oficiálně dovážet nebudou. Jdou však zakoupit přes některé zahraniční elektronické obchody a proto společnost TP Vision o logo „DVB-T2 ověřeno“ požádala i pro ně, což je nutné ocenit.

K TÉMATU:

V krátkosti si připomeňme nejdůležitější vlastnosti letošních novinek:

  • Všechny televizory, včetně těch nejlevnějších, jsou osazeny kompletní tunerovou sadou, tj. DVB-T/C/S/T2/S2.
  • Pokud mají osvětlení pozadí Ambilight (je od řady 6703), je vždy třístranné, tedy LED diody jsou, s výjimkou spodní části obrazovky, umístěny všude.
  • Minulý rok uvedený obrazový procesor P5 najdete od řady 7000, která je zároveň pro výrobce i řadou nejdůležitější.
  • Zdůrazňován byl evropský design, podstavce některých televizorů vypadají unikátně, pokračuje i model, který má v podstavci Bluetooth reproduktor přístupný i přes mobil (vyzkoušeno).
  • Chytré televizory se dělí na ty s Google Android TV (od řady 7000, letos verze 7 už z výroby) a na ty taktéž linuxové, ale s uživatelským rozhraním Philips Saphi (od řady 5803). To je zcela nové (viz foto v galerii), koncipované do třech řad s pěti horizontálními záložkami: zdroje (sources), sledování TV (watch TV), aplikace (apps), hledat (search) a nastavení (settings).
  • Televizory s rozlišením Ultra HD 4K hledejte od řady 6000 (6503), pod ní jsou zejména Full HD, v případě velmi malých úhlopříček pak HD Ready.
  • Zajímavostí je 56centimetrový model Philips 22PFS5403 s 12voltovým napájením a obrazovkou Full HD.
  • Nejníže je HD Ready řada 4503 v jediné úhlopříčce 81 cm a ve variantách Philips 32PHS4503 a Philips 32PHT4503.
  • Vlajkovou lodí je naopak OLED973 s podstavcem se zvukovou lištou. Ta se při montáži na stěnu poklopí a poslouží jako držák. Zároveň prý odvede tutéž zvukovou práci jako ve vodorovné poloze.

Štítky