Operátor multiplexu Digital Broadcasting dodal na odbor správy kmitočtového spektra Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) oznámení o struktuře využívaného datového toku.

V dokumentu zvaném „Oznámení o provozu, struktuře televizních programů, stávající volné kapacitě datového toku a o rozsahu a struktuře využívaného datového toku…“ se říká, že ke dni 14. března 2018 disponovala přechodová síť 13 (PS 13) volnou kapacitou 6,5 Mb/s. Multiplex Digital Broadcasting k výše uvedenému datu šířil následující kanály, všechny s datovým tokem 3 Mb/s (rezerva 0,7 Mb/s), do čehož je započítán jak teletext, tak programová nabídka EPG: JOJ family, Kino Svět, Nova 2, Nova Action, Nova Cinema, Nova Gold, Nova, Polar, Rebel a Relax.

K TÉMATU: Další HD program v českém DVB-T2: na Ostravsku začala vysílat televize Polar HD

K 6. únoru 2018 disponovala PS 13 volnou kapacitou 9,5 Mb/s, od té doby se v ní ale objevila stanice Polar v HD kvalitě šířená z lokality Ostrava Lanová. Seznam vysílačů a mapy pokrytí Přechodové sítě 13, která šíří signál v novém zemském standardu DVB-T2, najdete na Televizním webu na samostatné stránce.

Štítky