Nový program skupiny FTV Prima se představí již tento pátek 9. března, vysílání by měl zahájit 1. dubna. Půjde o šestý televizní kanál Primy.

Nejen v pozemním digitálním televizním vysílání DVB-T, ale také v přechodové síti DVB-T2 se objeví nový program Prima Krimi, který by měl zahájit vysílání 1. dubna 2018. Vyplývá to z aktualizované tabulky přidělených identifikátorů Service ID na webu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), kde se objevilo značení pro Primu Krimi v DVB-T i DVB-T2. Stanici zaměřenou na detektivní žánr představí Prima tento pátek 9. března novinářům. Šestý kanál skupiny FTV Prima má licenci pro pozemní, kabelové, satelitní i internetové vysílání. V terestrických sítích by měl být dostupný u Českých Radiokomunikací (CRA), konkrétně u DVB-T se nabízí multiplex 3 (po dubnovém odchodu ČT Déčka/ČT art) nebo Regionální síť 8.

K TÉMATU: Prima Krimi získala vysílací licenci, odstartovat by měla 1. dubna

Déčko má během dubna opustit také Přechodovou síť 12, v níž se tak uvolní jedna programová pozice. O tu však projevila zájem také Seznam.cz TV. CRA budou muset vyřešit problém s kapacitou sítě (nyní je obsazeno všech 18 programových pozic), protože přechodový multiplex je primárně určen pro programy z celoplošných multiplexů 2 a 3, přičemž v „trojce“ vysílá jak Seznam.cz TV, tak by se v něm měla objevit i Prima Krimi. Na druhou stranu přechodová síť obsahuje i některé programy z Regionální sítě 8, jež by CRA mohly přinejhorším vyřadit. Všechny televize z multiplexů 2, 3 a Regionální sítě 8 se do Přechodové sítě 12 nevejdou. Problém to bude v polovině příštího roku, kdy mají všechny regionální sítě DVB-T ukončit vysílání a televizní stanice, které v nich vysílají, nebudou mít nárok na vstup do přechodových multiplexů DVB-T2.

Štítky