Ve všech třech lokalitách měla ještě během dubna odstartovat Přechodová síť 13 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2.

Další tři vysílače pro pozemní televizní vysílání nové generace DVB-T2 začala připravovat společnost Digital Broadcasting. Ode dnešních devíti hodin naplánovala výluku v lokalitách Jihlava – Jeníkov, Sušice – Svatobor a Znojmo – Deblínek. Výluka se týká celoplošného multiplexu 4 a Regionální sítě 7. Multiplex 4 se odmlčel v Jihlavě na kanále 42, v Sušici na kanále 56 a ve Znojmě na kanále 46, Regionální síť 7 v Jihlavě na kanále 47 a ve Znojmě na kanále 45 (ze sušického Svatoboru tato síť nevysílá). Odstávka vysílačů má trvat maximálně tři hodiny a bude probíhat nejpozději do 15:00 hod. (zahájení výluky bude pro jednotlivé vysílače různé).

K TÉMATU: Divákům v České Lípě, Domažlicích a Svitavách se rozšířila programová nabídka DVB-T2

„Připravujeme přechod na DVB-T2, děkujeme za pochopení,“ napsal operátor na svém webu. Výlukami nedávno prošly i jiné vysílače Digital Broadcasting, které krátce na to zahájily vysílání ve standardu DVB-T2. Na květen má operátor připraveno spouštění vysílačů DVB-T2 v Děčíně, Frenštátu pod Radhoštěm, Hodoníně a Třebíči. V červnu má Přechodová síť 13 odstartovat v Benešově u Prahy, na Kleti u Českých Budějovic, v Hlubočci u Olomouce, na jáchymovském Klínovci, v Plzni a Rakovníku. Na základní vysílače navážou i dokrývače DVB-T2, jichž bude mít Digital Broadcasting celkem 33.

Štítky