Z terestrických sítí už hybridní vysílání kanálů Novy chybí jenom v Přechodové síti 12 Českých Radiokomunikací, kde bude spuštěno v následujících týdnech.

Testování hybridních aplikací televize Nova a kanálu Nova Cinema v celoplošném pozemním multiplexu 2 přešlo v řádné vysílání. Jak upozornil server Český rozhlas Digitální rádio, diváci, kteří mají chytrý televizor nebo set-top-box s podporou HbbTV, který je připojený k internetu, mohou po přepnutí na Novu nebo Novu Cinema zaznamenat v obrazu signalizaci HbbTV s logem Novy. „Po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači se následně objeví jednotlivé aplikace,“ uvedl web.

K TÉMATU: Nova testuje hybridní vysílání HbbTV v multiplexu 2, poté přijde na řadu DVB-T2

Dva nejsledovanější kanály Novy testovaly HbbTV v multiplexu 2 od poloviny letošního února. Hybridní vysílání Nova provozovala již dříve v sítích konkurenčního operátora Digital Broadcasting, u něhož vysílá v multiplexu 4 a Přechodové síti 13. V nich šíří nejen hlavní kanál a Novu Cinema, ale především tematické stanice Nova 2, Nova Action a Nova Gold. Poslední terestrickou sítí, která ještě na spuštění HbbTV aplikací Novy čeká, je Přechodová síť 12 Českých Radiokomunikací. Zde by měly být aplikace zprovozněny do několika týdnů.

Štítky