Televizory z kolekce 2017/18 jsou vybaveny příjemně funkčním vyhledáváním v češtině i když ta se už nedala použít k ovládání TV. V obou oblastech pak využijete Google Assistant (GA), který ale na češtinu zatím čeká.

GA najdete u 4K televizorů LG 2018/19 a úroveň podpory je rozdělena do třech skupin. V první jsou anglicky mluvicí země, konkrétně Austrálie, Kanada, USA a Velká Británie, a službu Googlu v tomto případě doplňuje firemní technologie umělé inteligence LG ThinQ AI 2018. Dotazy či příkazy se pak zadávají v podstatě hovorovou angličtinou a navíc lze ještě využít spolupráce s řadou již existujících zařízení s integrovanou službou GA, jako je Google Home nebo tzv. chytré reproduktory.

Mikrofon hlasového ovládání je opět umístěn v „dálce“ (přepnutí na „Cinema-Mode“).

Ve druhé skupině jsou trhy s dalšími jazyky a jde například o Německo, Francii či Polsko, tady se však ThinQ AI už nezapojuje.

Třetí skupinou jsou země jako Česko či Slovensko, jejichž jazyk zatím asistent Googlu neovládá a v tomto okamžiku je třeba na televizor, podle zastoupení LG, mluvit spisovnou angličtinou, pokud možno bez přízvuku.

V našem případě máme výhodu alespoň v tom, že loňský systém pracující v češtině určený k vyhledávání na internetu podporují i televizory z kolekce 2018/19, takže se zatím na Google Assistant vůbec obracet nemusíte. Tedy pokud ho nechcete – s anglicky zadaným příkazem – využít třeba k přepnutí vstupu, televizního kanálu, nebo jako na snímku výše, obrazového režimu.

Štítky