Mateřská společnost největšího českého a slovenského kabelového operátora oznámila, dosažení dohody o prodeji svých kabelových operací v ČR, SR, Německu, Maďarsku a v Rumunsku.

Obsáhlá kabelová síť tak nejspíše někdy v druhé polovině příštího roku dostanete nového majitele. Přelomový prodej, který nejspíše změní nejen český trh bude ještě mj. muset schválit antimonopolní úřad a pokud vše klapne, dojde k převedení obrovské kabelové sítě pod operátora sítí mobilních, který je navíc vybaven licencemi i pro 4G/LTE.

V zaslané tiskové zprávě se dále píše: Transakce je předmětem schválení regulačních úřadů a bude oznámena Evropské komisi. Očekáváme, že regulační proces potrvá přibližně rok nebo déle, a že obchod bude uzavřen kolem druhé poloviny roku 2019. Až do uzavření obchodu budeme nadále fungovat nezávisle a vzájemně si konkurovat na trhu. Dokud nebude přijato schválení, nic se nemění ani pro zaměstnance, ani pro naše zákazníky.

Martin Miller, generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika událost komentoval slovy: Nacházíme se ve chvíli, která redefinuje historii UPC v České republice. Tato transakce je uznáním dosavadních úspěchů týmu UPC a je zasazena do širší perspektivy vývoje telekomunikačního sektoru, který je poháněn konkurenčním bojem a potřebou poskytovat našim zákazníkům skvělou konektivitu a zábavné služby, včetně kvalitního zákaznického zážitku. A ještě dodal, že …tento obchod nastartuje také další soutěžení a povzbudí další hráče k tomu, aby vylepšili svou nabídku a zvýšili vlastní investiční úsilí.

Štítky