UVNITŘ FOTOGALERIE – Dnes začíná fotbalové Mistrovství světa v Rusku. Obvyklou aplikací hybridního televizního vysílání HbbTV na něj pamatovalo i domácí veřejnoprávní médium.

Včera v podvečer ČT na svých kanálech spustila inovovanou aplikaci HbbTV k MS ve fotbale. Podobně jako v té květnové – a hokejové – i nyní klade důraz především na video obsah. Hned na první stránce, jste si včera mohli pustit oficiální znělku, video Rusko vítá fotbalisty a také Salah bude mimo hru…

Na úvodní obrazovce mají být dostupná nejnovější videa z nabídky portálu ctsport.cz a přes HbbTV také budou dostupné všechny zápasy v přímém přenosu, přičemž se opět bude na upoutávky využívat modré teletextové tlačítko.

K TÉMATU: Jak německá veřejnoprávní televize připravuje HbbTV na fotbalový šampionát

Celkově vzato nabídne Česká televize divákům 223 hodin premiérového vysílání. Živě uvidí plných 60 utkání, šest jich bude hostit ČT2, zbytek pak ČT sport. Všechny zápasy bude možné sledovat jak na HbbTV, tak na webu ČT.

Ze souběžně hraných utkání nebude chybět textové on-line zpravodajství v podobě obvyklé lišty. Na výhradně internetové přenosy se pak bude ve vysílání ČT sport upozorňovat modrým tlačítkem.

Poznámky autora: Včera večer aplikace trochu zlobila při odchodu z přehrávání videa, ale to se jistě rychle upraví. HbbTV aplikace České televize jsou tradičně excelentní.

Štítky