UVNITŘ TABULKA – Pokrytí signálem DVB-T2 by se měly dočkat Karlovy Vary, Děčín, Tábor, Třebíč, Valašské Meziříčí či Vsetín.

První vlnu individuálních oprávnění ke kmitočtům pro dokrývače Přechodové sítě 12 přidělil Českým Radiokomunikacím (CRA) Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Po prvním dokrývači pro Nýrsko jde o dalších 17 lokalit, z nichž některé jsou velmi lukrativní a pokryjí hustě obydlená sídla. Jde například o krajské město Karlovy Vary, ale třeba i Děčín, Ústí nad Labem, Tábor, Třebíč, Valašské Meziříčí, Vsetín a Žďár nad Sázavou. CRA plánují, že sekundární síť dokrývačů svojí přechodové sítě DVB-T2 začnou zprovozňovat během druhého letošního pololetí. Celkově má čítat zhruba 50 dokrývačů, přesný počet a umístění se budou shodovat s dokrývači celoplošného multiplexu 2 vysílajícího ve standardu DVB-T.

Kompletní pokrytí by měla mít Přechodová síť 12 na konci letošního roku. Zbývá jí spustit také dva hlavní vysílače velkého výkonu na jihu Čech – Kleť a Mařský vrch – které chtějí CRA zprovoznit mezi listopadem a koncem letošního roku. ČTÚ jim zatím nemůže vydat individuální oprávnění pro kanál 27, který Přechodová síť 12 na jihu Čech využije, protože by se rušil se silným televizním vysílačem v Německu, který ukončí vysílání letos v listopadu. Vlastní síť dokrývačů začne v létě spouštět také veřejnoprávní Přechodová síť 11 České televize, již technicky provozují rovněž CRA.

Štítky