Stanice má před sebou poslední rok vysílání v pozemní Regionální síti 8. Nejpozději během prvního pololetí 2019 se musí dohodnout s operátorem některé přechodové sítě DVB-T2.

První rok existence dnes slaví Tuty TV, první pozemně vysílající česká komerční televizní stanice zaměřená na děti a mládež. Program, který do určité míry konkuruje veřejnoprávnímu Déčku, cílí na diváky od čtyř do 17 let. K prvnímu výročí si nadělil nový pořad: klipovou hitparádu Tuty Chart. Televize zároveň oznámila, že plánuje vstoupit do nabídky celostátní IPTV služby O2TV. Hlavním distribučním kanálem Tuty TV je pozemní Regionální síť 8, která ve standardu DVB-T pokrývá všechna krajská města a její signál může naladit zhruba 54 procent obyvatel České republiky. Tuty TV v ní vysílá volně.

K TÉMATU: Do terestriky míří nový dětský kanál Tuty. Naladíte ho zdarma od 1. června

Podle provozovatele stanice má nyní Tuty TV naladěno přibližně 35 procent českých domácností a během dubna letošního roku dosáhla v cílové skupině diváků od čtyř do 14 let celodenního podílu na sledovanosti 0,82 procenta. „Zvyšující se sledovanost u dětských diváků nás nesmírně těší. Díky kvalitnímu obsahu tráví nyní děti u pořadů naší televize v průměru 1 hodinu a 6 minut, což je třikrát více času než před rokem,“ doplnil Pavel Bouček, obchodní ředitel Tuty TV. Televize staví především na animovaných seriálech americké, japonské a italské provenience.

Mezi nejúspěšnější pořady Tuty TV patří Teletubbies, Bořek stavitel, Huntik nebo oblíbený italský seriál Winx Club. Ve vlastní tvorbě se stanice zaměřuje hlavně na náctileté diváky. Vlajkovou lodí této stanice je lifestylový pořad VIP U s Filipem Kynychem, synem známé cvičitelky fitness. Jedná se o pořad představující novinky ze světa teen celebrit s exkluzivními hosty nebo zajímavá videa. Stanice je vedle pozemního vysílání v Regionální síti 8 dostupná i prostřednictvím satelitní služby Skylink, kabelové televize UPC nebo IPTV služeb PODA a SledovaniTV.cz. „Další probíhající jednání směřují také k přechodu na DVB-T2,“ slibuje Tuty TV.

Štítky