Na zcela přepracovaném HbbTV máte od dnešního dne přístup k videím z internetového portálu Filmpopular a nově tu jsou i aplikace Filmový svět, Brzy uvidíte a Výhodné nákupy.

Nabídka SVOD portálu Filmpopular (Subscription-based VoD – video na vyžádání formou předplatného) zahrnuje přes 2 500 videí z vybraného obsahu všech televizních stanic Československé filmové společnosti. Novou aplikaci HbbTV pro TV Kinosvět připravila firma Polar společně s Grand IT.

Službu HbbTV nabízí TV Kinosvět již od května loňského roku. Tehdy se soustředila především na reklamní kampaně a promo našich jednotlivých televizních kanálů. Teď se zásadním způsobem vylepšila nejen po technické, ale především po obsahové stránce, A hlavně zvyšuje pohodlí diváka. Ten si totiž až dosud mohl Filmpopular předplatit pouze prostřednictvím chytrých telefonů, PC a notebooků, konstatuje Leoš Pohl, většinový majitel Československé filmové společnosti.

Na webu Filmpopular zatím žádné informace o možnosti přístupu přes „červené tlačítko“ nenajdete.

Videotéka portálu Filmpopular, která byla zatím dostupná pouze přes tradiční internetové připojení, nabízí přes 2500 pořadů ze stanic Kinosvět, WAR svět válek, CS film, CS mini a Horor film. Roční předplatné vyjde českého zájemce na 199 Kč, slovenský divák pak zaplatí necelých 8 €. Na vyzkoušení aplikace HbbTV jsou k dispozici volné ukázky, resp. části pořadů, a k vidění dnes byla například Uzlíková pohádka, Lakomá Barka či 82:13: Dům hrůz.

HbbTV televize Kinosvět je dostupné jak prostřednictvím satelitního, tak pozemního vysílání, a to na platformě Skylink, v Regionální síti 7 společnosti Progress Digital na kanálu 37 (602 MHz) a v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV na kanálu 46 (674 MHz), pokrývající Prahu a Střední Čechy.

Štítky