UVNITŘ GALERIE – Novinka je určena i pro český trh a představuje kombinaci projekčního systému s velmi krátkou vzdáleností a klasického „televizního“ základu, včetně tunerů třeba i pro DVB-T2.

Laser TV se skládá ze tří částí: projekční/televizní části, kterou výrobce označuje jako TV Console, projekčního plátna v pevném rámu a externího bezdrátového subwooferu pracujícího přes Bluetooth. K mání je ve dvou verzích – s úhlopříčkou obrazu 80″, tedy 203 cm a 100″, tedy 254 cm (H100LDA). Menší verze je pak bez subwooferu.

V boxu TV Console najdeme vše, co je u televizoru obvyklé: tunery DVB-T/C/T2/S/S2, vstupy a výstupy, EPG, teletext, HbbTV 2.0.1 a pořady lze také nahrávat nebo využít TimeShift.

Novinka dovoluje přehrávání obsahu s HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah) pro systémy HDR10 a HLG, audio systém pochází od JBL a je vybaven zesilovačem o výkonu 20 wattů. Vše ostatně pohání firemní linuxový systém Vidaa U2, k dispozici je řada aplikací à la Smart TV a jak vidíte z fotogalerie, menu nastavení je podobné jako u televizoru Hisense.

Zabudována je celá řada rozhraní, včetně několika HDMI, klasického VGA (D-Sub), digitálního optického audio výstupu, USB 3.0, Ethernet (LAN) či Wi-Fi (802.11ac) s funkcí Miracast. Nechybí anténní vstupy pro pozemní a satelitní příjem a také mechanika PCMCIA (CI+) pro případnou přístupovou kartu.

DLP projektor s rozlišením 4K (3840 x 2160 bodů) a světelným tokem až 3000 lm používá laserový zdroj světla, životnost je udávána na 20 000 hodin. Při čelní montáži se zařízení instaluje asi 200 mm od stěny na níž visí plátno. Pohledovou vzdálenost výrobce udává na 4 m.

Pro český trh se plánuje pouze verze Hisense Laser TV H100LDA s 254 cm úhlopříčky, odhadovaná cena je asi 200 000 Kč.